Nieuws

Categorie: Pers Demonstraties Workshops 

Utrecht, 6 maart 2014

Woensdag 12 maart geeft staatssecretaris Martin van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op basisschool de Piramide in Utrecht het startsein voor de open inschrijving Gezonde Schoolpleinen. Alle scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaarberoepsonderwijs kunnen vanaf die dag via Gezondeschool.nl/schoolpleinen een aanvraag indienen voor de realisatie van een uitdagend, groen en rookvrij schoolplein. Uit de open inschrijving worden achtenveertig scholen geselecteerd die de kans krijgen om een Gezond Schoolplein te ontwikkelen.

De start van de open inschrijving Gezonde Schoolpleinen wordt feestelijk, actief én groen gevierd. Omdat jongeren centraal staan bij de inrichting en aanleg van een Gezond Schoolplein, spelen zij deze dag de hoofdrol. Zij gaan dansen met Juvat (bekend van So You Think You Can Dance en ambassadeur van 'Alles is Gezondheid'), touwtjespringen met Nederlands Kampioen Sebastien Hoek en mogen heuse zaadbommen kneden.

Categorie: Algemeen Pers 

Als je een programma maakt met gezond leven en Rope Skipping, dan kan je het best eerst kijken naar een demonstratie van Sebastien Hoek en het daarna zelf proberen. Het fimpje laat zien hoe ze dat bij de AVRO aanpakken ter voorbereiding voor het televisieprogramma Operatie NL Fit:

Categorie: Pers Demonstraties Workshops 

Vanaf 5 september bij de AVRO op televisie: Operatie NLFit. Vijf Nederlandse vrouwen en mannen gaan de uitdaging aan om beter en gezonder te leven. Ze zullen de aanvoerders voor de rest van Nederland zijn. Touwtjespringen van Jumping Spirit is erbij.

Categorie: Workshops 

"Dankjewel meester, ik vond het heel erg leuk!", aldus een leerling van groep 5. Vooral de korte knuffel die daarna kwam maakt je dag helemaal goed. En dat voor een jongen die aan het begin behoorlijk struikelde over zijn touw.

Categorie: Workshops 

Het zal niemand zijn ontgaan: de Koningsspelen 2013. Een springlevende activiteit op alle basisscholen in Nederland. Letterlijk 'springlevend', want Peter en Sebastien waren allebei druk met het geven van workshops Rope Skipping. In zowel in de gemeente Utrecht als gemeente Heusden waren een heleboel kinderen aan het touwtjespringen.

Categorie: Algemeen 

Afgelopen donderdag zijn er opnames geweest voor Zapp Sport The Battle met als onderdeel Rope Skipping! Carola Durlacher vertegenwoordigde samen met Vivienne van den Assum het damesteam en Sebastien Hoek met Ron Boszhard de heren. De aflevering is te zien op zaterdag 30 maart om 8:55.