Nieuws

Poolster Amsterdam, simpelweg erg leuk

Categorie: Workshops 

"Dankjewel meester, ik vond het heel erg leuk!", aldus een leerling van groep 5. Vooral de korte knuffel die daarna kwam maakt je dag helemaal goed. En dat voor een jongen die aan het begin behoorlijk struikelde over zijn touw.

Dinsdag 14 was de eerste dag van de beweegweek op de Poolster, Tuindrop Oostzaan. Er stonden 4 groepen te wachten op de uitdaging Rope Skipping: Groep 5, 8, 7 en 6. Niet allemaal even makkelijk, maar desalniettemin vermoeiend, leerzaam en gezellig.

Als eerst kwam er een klein groepje van ongeveer 15 leerlingen. De kinderen van groep 5 zagen de touwen hangen en waren dol enthousiast. Ze wisten direct wat er zou gaan gebeuren. Nadat ze hadden ingesprongen, de eerste barrières waren tegengekomen en een paar trucjes hadden geleerd, was het alweer bijna tijd! Nog even met ze tweeën springen en dan snel weer omkleden.

Even later, 5 tot 10 minuten te laten, kwam groep 8 binnen sjokken. Ze straalde niet de energie uit die 10 minuten geleden weg ging. Er was vooral veel behoefte om gezellig met elkaar te praten. Uiteindelijk was toch de aandacht bij het springtouwen en gingen ze lekker aan de slag. Ook deze kinderen hebben een aantal trucjes geleerd en hebben vooral veel samen gewerkt. Springen met ze tweeën of drieën. Groep 8 heeft de stroeve. start ruimschoots goed gemaakt.

De dag eindigde met de groep 6 en 7. Sommige hadden al eerder een lesje gehad en konden een aantal sprongen al makkelijk mee springen. Gelukkig eindigt het Rope Skipping niet bij een kruissprong of een hele draai en konden ze aan de slag met wat complexere skills. Opvallend was hoe creatief groep 6 was met 2-in-1 springen. De opdracht was om met twee personen in één touw te springen. Er zijn een aantal mogelijkheden en heb ze allemaal gezien. Ook de traveller vorm is gesprongen. Dat wil zeggen: in- en uitspringen in een touw van een ander. Gaaf!

Conclusie, wij komen graag nog een keer terug bij de Poolster.